Friday, 10 February 2012

FAMILY(father's,and mother's,i love you)

KENAPA??persoalannya..aku selalu terfikir,kenapalah aku ni selalu je dapat nasib tak baik..aku selalu tengok keluarga orang lain..tenang,bahagia,seronok..tapi keluarga aku??lol..aku cuma nak cakap yang aku pernah hidup susah waktu umur aku 10 tahun..waktu tu mak dengan ayah aku asyik bergaduh tak henti2 and ayah aku langsung takda duit waktu tu..aku tau kenapa ayah takda duit..tapi aku saja taknak bagi tau..waktu ayah aku tengah takda duit dulu aku yang cari duit sendiri..aku pergi cari besi buruk,pergi memancing,tanam sayur and macam2 lagi lah..and bila dah dapat hasil,aku jual..then,bila dah dapat duit tu..dengan duit tu la aku buat belanja sekolah..hari demi hari..(ceh ayat skema pulak keluar)..mak ayah aku asyik bergaduh..sampai la satu hari..waktu tu umur aku 11 tahun..mak ayah aku berpisah(belum bercerai lagi)..mak aku dapat kerja dekat kl..ayah aku still kerja yang sama(penyelenggaraan am KTMB)..waktu mak aku kerja dekat kl tu lah bermulanya keluarga aku terpisah..akak aku duduk dengan mak cik aku..aku duduk dengan mak cik aku yang lain..adik aku duduk dengan mak aku..so tinggal lah ayah aku seorang..ala..kiranya semua berpisah la..3 tahun aku dengan akak aku duduk dekat rumah mak cik aku..selepas tiga tahun tu la..hidup aku dengan akak aku makin senang sebab mak aku dah dapat gaji yang tetap and ayah aku mula berubah..tapi dalam masa yang sama juga mak ayah aku bercerai..aku rasa aku ni macam orang luar..selepas 4 bulan mak ayah aku bercerai..mak aku ditemukan jodoh dengan seseorang..then,kahwin..and sekarang ni hanya tunggu ayah aku pulak yang nak kahwin dengan orang KEDAH..so sabar jelah..and maybe ayah aku nak kahwin sekali dengan atuk aku kot..aku sendiri tak faham kenapa benda2 macam ni kena dekat keluarga aku??kenapa tak kena dekat keluarga orang lain??aku pelik and still sedih and tak boleh lupakannya..maybe betul kata orang..(allah tu maha esa dan maha adil,mungkin allah tu sedang menguji aku..)so,tu lah perjalan hidup aku..jadi,sayangi lah mak dan ayah anda..ingat satu perkara(FAMILY)FATHER AND MOTHER,I LOVE YOU..okay bye..

2 comments:

  1. NAIM . JANGAN SEDIH SEDIH . MAYBE ADA HIKMAH SEMUA NI JADI . KAN ? DOA JE BANYAK BANYAK . BELAJAR PANDAI PANDAI . OKAY ? :D

    ReplyDelete
  2. ..and maybe ayah aku nak kahwin sekali dengan atuk aku kot..

    emm yang ni tak paham..ayah nak kawin dengan atok??laki mane leh kawen ngan laki..hahahah typing error

    ReplyDelete